Cine suntem ?

Numele meu este Vlad Andrei Stamate și sunt un învingător, ceea ce vă doresc și dumneavoastră! Deși diagnosticat încă de la naștere cu tetrapareză spastică, acest diagnostic nu a făcut decât să mă motiveze și mai tare în a da sens vieții mele.

 

E drept, am avut susținere adecvată condiției mele, ceea ce mi-a arătat că se poate și mi-a dat idei pentru ceea ce avea să devină mai apoi direcția acestei asociații. Familia mi-a fost mereu aproape, am fost încurajat să merg la școala și simplul fapt că am putut să mă dezvolt în sistemul educațional de stat, obișnuit, mi-a adus o calitate a vieții mult mai ridicată prin  interacțiune socială, iar celorlalți, colegi sau profesori, o conștientizare mai mare în ceea ce privește situația oamenilor cu dizabilități din România și a creat un model de interacțiune și raportare la tineri ca mine.

 

Studiile superioare le-am urmat la Universitatea din București, unde am  fost licențiat în Sociologie, iar acum  sunt înscris la două programe masterale din cadrul aceleiași universități. Masterul Grupuri de risc si servicii sociale de suport mi-a adus un nivel de cunoaștere și înțelegere profundă a problematicii grupurilor vulnerabile. Dorința mea de a ajuta s-a cristalizat cu ajutorul studiilor în acțiuni concrete, astfel a luat nastere Asociația Viața ca pe roate.